Woki – restaurang nummer två öppnar i Malmö

Nu står det klart att Sveriges nya asiatiska restaurangkedja, Woki, öppnar sin andra restaurang redan i sommar. I februari slog dörrarna upp för landets första Woki i Nordstan, Göteborg och samtidigt blev kontraktet med Balder i Malmö klart.

På Woki, som ska bli 25 restauranger i Sverige på 5 år, serveras god och prisvärd asiatisk mat. I Centrala Malmö planeras nu för Woki nummer två med 100 sittplatser på 275 kvadratmeter med generösa öppettider om 12 timmar om dagen. Hyresvärd är Balder på adressen Kalendegatan 28, i korsningen Stora Nygatan, mitt emot Hansagallerian.

Bakom idén till Woki står paret Johan och Paula Röhss som saknade alternativ till alla hamburgerrestauranger utmed vägarna runt om i landet.

– Woki är inte snabbmat, snarare god och prisvärd mat som serveras snabbt.
Vi lägger stor vikt vid hållbarhet vilket för oss handlar om såväl matens ursprung som om att ta ansvar, uppföra sig väl och behandla alla med respekt, berättar Paula Röhss.

På fem år ska det bli 25 Woki runt om i landet med fokus på citylägen, externa handelsplatser och trafikknutpunkter. För varje restaurang räknar grundarna med att anställa cirka 25 personer vilket innebär att Woki planerar att skapa över 600 nya arbetstillfällen på fem år.

Miljön och atmosfären på Woki är skandinavisk-asiatisk och menyn erbjuder ett brett urval av både välkända och unika rätter, samtliga baserade på asiatiska originalrecept.

Bakom Woki står grundarna Johan Röhss, Paula Röhss och Catherine Sahlgren. Operativ chef är Marcus Lehtonen. Ansvarig för meny och recept är måltidskonsulten Johan Åkerberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Paula Röhss, Woki, Grundare samt chef koncept och kommunikation
paula.rohss@woki.com, 0705-62 60 02

Tidigare pressreleaser:

WOKI – NU ÖPPNAR SVERIGES NYA ASIATISKA RESTAURANGKEDJA